Blog

 • Importanta lubrifiantilor in utilaje si autovehicule

  Importanta lubrifiantilor in utilaje si autovehicule

  Unul dintre cele mai importante lucruri la folosirea utilajelor si autovehiculelor reprezinta lubrifierea corespunzatoare.

  La ce ajuta lubrifierea?

  Pentru a intelege ce este lubrifierea, prima data trebuie inteles de ce se foloseste. Frecarea este forta care se opune miscarii a doua corpuri aflate in contact. Daca frecarea nu ar exista nimic nu ar putea opri miscarea. Avem nevoie de frecare insa sunt situatii cand se doreste reducerea ei.

  La frecarea a doua maini una de cealalta se produce caldura datorita frecarii. Acum sa va imaginati ca va frecati mainile de 4000 ori intr-un minut. Pur si simpl

 • Istoria tractorului in Romania

  Istoria tractorului in Romania

  In anul 1946, la fostele uzine IAR, devenite "Tractorul" din Brasov, a fost realizat primul tractor romanesc si s-a numit IAR-22.

  In anul 1947 s-au construit 280 de tractoare, capacitatea de productie crescand in timp la cca.60.000 bucati/an. Fabricatia de tractoare s-a extins si la Craiova, Miercurea-Ciuc, Timisoara si Codlea

  In anul 1951 s-a fabricat tractorul pe senile KD-35 cu destinatie generala, echipat cu motor Diesel.

  In anul 1955 s-a fabricat tractorul Universal-2 (U-2) pe roti, echipat cu acelasi motor D-35 al tractoarelor KD-35, avand un domeniu de utilizare mai larg.

 • Despre electromotor

  Despre electromotor

  Electromotorul mai poarta si denumirea de demaror. Acesta este un dispozitiv electromecanic care are capacitatea de a converti energia electrica in energie mecanica.

  Atunci cand bagam cheia in contact si actionam contactul, motorul electric este circulat de un curent electric foarte mare. Daca va intrebati cat de mare trebuie sa fie intensitatea curentului electric pentru ca acesta sa poata puna in miscare electromotorul, trebuie sa luati in calcul capacitatea motorului de combustie pe care il aveti pe masina. Cu cat capacitatea motorului este mai mare, cu atat electromotorul este mai mare, deci are nevoie de o intensitate mai mare de curent electric. Toate acestea duc si la intensitatea unei baterii ce are capacitate direct proportionala cu alternatorul si motorul masinii.

 • Istoria tractorului

  Istoria tractorului

  Ce este tractorul?

  Este un vehicul proiectat special pentru a oferi o tractiune ridicata la viteza mica. Este folosit in special in domeniul agricol si constructii.

  Cuvantul tractor provine din latinescu "trahere" care inseamna a tracta, a trage.

  Istoria tractorului

  In 1812 Richard Treivithick a proiectat primul motor cu abur stationar semiportabil pentru utilizari agricole, cunoscut sub numene de "motor de hambar" si a fost folosit pentru a propu