Blog

 • Cate tipuri de transmisii are un tractor?

  Cate tipuri de transmisii are un tractor?

  Transmisia tractorului este mecanismul prin care se transmite miscarea catre elementele de deplasare, fie ca sunt roti sau senile. De-a lungul evolutiei tractoarelor s-au folosit mai multe tipuri de transmisii, diferentiate in functie de modul in care se transmite miscarea, in functie de variatia vitezei si in functie de sistemul de deplasare.

 • Clasificarea tractoarelor

  Clasificarea tractoarelor

  Iti doresti un tractor pentru diverse munci agricole sau alte lucrari? Trebuie sa stii ca nu toate vehiculele de acest fel sunt identice. Ele se clasifica in functie de destinatia pe care o au, in functie de tipul de piese tractor care le fac sa functioneze sau in functie de modul de rulare.

  Iata o scurta clasificare a tractoarelor, pentru a sti ce sa cumperi:

 • Certificat de tractorist sau permis categoria TR? Care este cea mai buna solutie?

  Certificat de tractorist sau permis categoria TR? Care este cea mai buna solutie?

  Un tractor agricol sau forestier este orice vehicul cu motor care circula pe senile sau pe roti si are cel putin doua axe. Scopul tractorului este acela de tractiune sau transport.

 • Cum pot fi clasificate tractoarele

  Cum pot fi clasificate tractoarele

  Tractorul este un vehicul extrem de interesant, care ruleaza fie ;pe roti, fie pe senile si poate sa execute tot felul de operatii tehnologice interesante. Istoria tractorului incepe in secolul XIX si reuseste sa dezvolte o multime de tipuri de vehicule de acest fel, care mai de care mai ineresante.

  Cum pot fi clasificate tractoarele?

  1. Dupa scopul pe care il au. Pe piata exista tractoare care au destinatie generala, folosite pentru arat, cultivat, semanat sau recoltat. De asemenea, exista tractoare universale, destinate tot lucrarilor de destinatie generala, insa mai performante decat primele si tractoarele specializate, gandite pntru executarea unor activitati specifice.

  2.Dupa tipul de rulare si de

 • Cum sa îți planifici activitățile agricole de primavara?

  Cum sa îți planifici activitățile agricole de primavara?

  Omul gospodar primavara munceste mult, in asa fel incat sa poata culege toamna cat mai multe dintre roadele muncii sale. Daca vrei sa obtii cat mai multe de la terenul pe care il ingrijesti, este bine sa fii cat se poate de pregatit pentru anotimpul in care totul renaste.

  Astfel, daca vrei sa fii bine pregatit atunci cand vine timpul pentru semanarea de primavara, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca toate utilajele functioneaza. Cauta din timp cele mai ieftine piese tractoare agricole, testeaza semanatoarea si fii pregatit.

  Daca ai totul la indemana, urmeaza urmatorii pasi:

  • Ingrijeste semanaturile de toamna;

 • Ce este tractorul agricol și de ce exista peste 16 milioane de tractoare în lume?

  Ce este tractorul agricol și de ce exista peste 16 milioane de tractoare în lume?

  Tractorul agricol este privit ca o sursa de energie care ajuta foarte mult la mecanizarea proceselor de productie din agricultura. Spre deosebire de un automobil, tractorul este un uitlaj simplu, focusat exclusiv pe tractare sau pe efectuarea diverselor munci.

  In lume exista peste 16 milioane de tractoare functionale iar acest lucru spune foarte multe despre eficienta acestui vehicul. In principiu, succesul tractorului este dat de :

  • Constructia simpla;

  • Putere;

  • Manev

 • Ce trebuie sa stiu cand achizitionez un tractor

  Ce trebuie sa stiu cand achizitionez un tractor

  Suprafața fermei poate decide tipul de tractor pe care îl cumperi

  În România există peste 180 000 de tractoare, iar necesarul este mult mai mare de atât. În mod normal, un tractor ar trebui să deservească 5-8 hectare de teren arabil, iar în țara noastră un tractor deservește aproximativ 50 de hectare.

  Din fericire, datorită fondurilor europene și a unei culturi din ce în ce mai bogate în domeniul agricol, mulți dintre cei care dețin terenuri și doresc să le exploateze se orientează către achiziția unui tractor. Marea problemă este faptul că un astfel de utilaj este destul de complex, iar achiziția sa poate să reprezinte o provocare destul de mare.

  Pe lânga criteriile logice, precum tipul de consumabile tractor sau puterea motorului, trebuie să se țină cont și de suprafața fermei. În funcție de supraf

 • Lucruri cat se poate de interesante despre tractoare

  Lucruri cat se poate de interesante despre tractoare

  Tractorul este unul dintre cele mai interesante vehicule pe care le foloseste societatea noastra si a reusit, de-a lungul celor cateva zeci de ani de viata, sa schimbe in totalitate conceptul de agricultura.

  Exista nu mai putin de 10 milioane de tractoare in intreaga lume iar numarul lor creste considerabil.

  Daca esti curios in legatura cu modul in care functioneaza un motor tractor, cu istoria acestui vehicul si alte lucruri interesante despre el, iata o lista cu cele mai interesante informatii pe care trebuie sa le cunosti.

  1. Termenul de tractor a fost adoptat in toate limbile si isi are oriiginea in Anglia. Acesta vine de la " traction engine" si a aparut

 • Agricultura in Romania

  Agricultura in Romania

  O data cu trecerea anilor, agricultura a trecut prin mai multe etape de dezvoltare, incepand de la carul cu boi, iar in prezent fiind folosite tractoare autonome si drone ce survoleaza terenurile.

  La inceputul secolului XX, agricultura presupunea mult efort insa productivitatea era scazuta. Odata cu trecerea de la tractiunea animala la tractiunea motorizata a crescut si productivitatea.

  In acest moment agricultura in Romania are o valoare de aproximativ 6% din PIB si angreneaza aproximativ 30% din populatia Romaniei. Inca a ramas dupa revolutie cel mai vulnerabil sector al economiei romanesti chiar daca aduce

 • Importanta lubrifiantilor in utilaje si autovehicule

  Importanta lubrifiantilor in utilaje si autovehicule

  Unul dintre cele mai importante lucruri la folosirea utilajelor si autovehiculelor reprezinta lubrifierea corespunzatoare.

  La ce ajuta lubrifierea?

  Pentru a intelege ce este lubrifierea, prima data trebuie inteles de ce se foloseste. Frecarea este forta care se opune miscarii a doua corpuri aflate in contact. Daca frecarea nu ar exista nimic nu ar putea opri miscarea. Avem nevoie de frecare insa sunt situatii cand se doreste reducerea ei.

  La frecarea a doua maini una de cealalta se produce caldura datorita frecarii. Acum sa va imaginati ca va frecati mainile de 4000 ori intr-un minut. Pur si simpl

Pagină