Ce trebuie să știți despre tractoarele utilitare?

Ce trebuie să știți despre tractoarele utilitare?

 În prezent există o mare varietate de tractoare utilitare. A decide ce tractor este potrivit pentru tine depinde de modul în care intenționezi să îl folosești. Tractoarele utilitare sunt grozave dacă locuiești într-o fermă mică sau dacă nevoile de întreținere a terenului sunt prea complicate încât doar un tractor de grădină sau un tractor compact să se poată descurca.

  Conducerea unui tractor utilitar nu este atât de dificilă pe cât ar părea. Pentru a conduce una dintre aceste mașini, trebuie să știi cum să gestionezi o transmisie manuală. În ultimii ani, totuși, tot mai multe tractoare utilitare au fost realizate cu transmisii continue variabile (CVT). Dacă știți să conduceți o mașină ce beneficiază de transmisie automată, nu veți avea nicio problemă cu gestionarea unui CVT. Un alt factor cheie în alegerea unui tractor utilitar este cantitatea de putere de care aveți nevoie. Cuplul este puterea pe care un motor o furnizează accesoriilor unui tractor utilitar. Cu cât este mai mare un cuplu al motorului, cu atât este mai eficient în furnizarea energiei la viteze mici. Mai multă eficiență se traduce prin mai puțină uzură a motorului.

  Principala diferență între tractoarele utilitare și tractoarele de grădină este că accesoriile utilitare vă permit să faceți mult mai mult decât credeți. Deși aceste atașamente sunt grele, sunt destul de simplu de instalat și dezinstalat. Toate dispozitivele de prindere ale tractorului sunt prevăzute cu o priză de putere (PTO) și un cârlig în trei puncte. Un alt lucru care diferențiază un tractor utilitar este puterea sa extraordinară, din cauza căreia trebuie luate anumite măsuri de siguranță înainte de a-l utiliza. În cele din urmă, este o idee bună să cumpărați un tractor care blochează automat contactul odată ce PTO-ul a fost activat.

 tractor

Dacă sunteți destul de ocupat în grădină, mai devreme sau mai târziu, trebuie să se întâmple – ambițiile dumneavoastră vă vor depăși mușchii și veți fi nevoiți să vă achiziționați un „ajutor". Din fericire, atunci când vine vorba de agricultură, de fermă sau chiar de îngrijirea de rutină a gazonului, este nevoie de mult ajutor - un ajutor metalic mare, adesea într-o anumită nuanță de verde.

Bonus: Faceți bani în plus! Vecinii dvs. au nevoie de toate aceleași munci efectuate și este posibil să nu aibă mașina versatilă în care ați investit cu înțelepciune. Dacă aveți timp, faceți publicitate serviciilor dvs. și generați bani pentru a investi în echipamente noi.

În timp ce puteți asocia tractoarele doar cu ferme mari, cert este că acestea dispun de toate formele și dimensiunile. Șansele sunt, chiar dacă dețineți doar câțiva acri, să existe o serie de tractoare care ar putea să vă ușureze cu mult viața. Iar utilitatea unui tractor depășește cu mult câmpurile de arat și prelucrat. Odată cu proliferarea de atașamente disponibile, tractorul utilitar din ziua de astăzi se poate descurca cu orice, de la mutarea și răspândirea deșeurilor de grajd, curățarea zăpezii, săparea, și, da, până la prelucrarea solului. Desigur, cu atâtea tractoare capabile să se ocupe de toate aceste sarcini,  găsirea unui tractor potrivit pentru nevoile dvs. poate fi puțin cam dificilă. 

Share: