Cum să menții un tractor în stare bună

Tractoarele sunt echipamente extrem de utile, iar cu întreținerea potrivită, pot funcționa ani de zile cu foarte puține probleme. Deoarece există atât de multe tipuri diferite de tractoare cu aplicații specifice, întreținerea poate varia foarte mult de la un tractor la altul. Cu toate acestea, există anumite lucruri universale pe care le puteți face pentru a vă ajuta să garantați o viață lungă și utilă pentru tractorul dvs..

 1. Familiarizați-vă cu manualul tractorului

 Există multe tipuri diferite de tractoare pe piață, cu o mare varietate de aplicații și accesorii asociate. Pentru a vă asigura că vă întrețineți în mod corespunzător marca și modelul specific de tractor, ar trebui să citiți manualul care a venit odată cu acesta. Multe tractoare necesită tipuri specifice de lubrifianți și fluide hidraulice pe care le puteți identifica în manual. Utilizarea unui tip greșit poate deteriora tractorul. Dacă nu aveți un manual pentru tractorul dvs., puteți găsi informațiile pe site-ul web al producătorului.

 2. Oferiți-i tractorului o inspecție vizuală.

Înainte de a începe orice întreținere planificată a tractorului dvs., întoarceți totul cu susul în jos pentru a vedea dacă ceva arată excesiv de uzat, rupt sau murdar. Multe tractoare model mai noi au chiar ferestre din plastic pe rezervoarele de lichid pentru a verifica lucruri precum nivelurile de lichide hidraulice.

Faceți tractorului dvs. o inspecție vizuală înainte și după fiecare utilizare. Rețineți toate problemele pe care le identificați pentru a vă asigura că le rezolvați înainte de următoarea utilizare.

 3. Verificați presiunea în anvelope

 Utilizați un manometru de presiune pe fiecare anvelopă și comparați-l cu presiunea din pneu scrisă pe peretele lateral. Anvelopele pentru tractoare pot dura ani de zile, însă conducerea unui tractor cu anvelope prea umflate poate strica peretele lateral. Anvelopele umflate vor determina, de asemenea, tractorul să ardă mai mult combustibil decât în mod normal.

 4. Testați luminile

 Este posibil ca unele tractoare să nu fie echipate cu niciun fel de lumini, în timp ce altele ar putea avea un sistem extins de iluminare care include semnalele de rotație și iluminarea interioară. Verificați toate luminile după fiecare utilizare a tractorului, astfel încât să puteți rezolva problemele electrice pe măsură ce apar. Dacă o lumină nu reușește să funcționeze, este posibil ca un bec sau o siguranță să trebuiască a fi înlocuite. Dacă niciunul dintre acestea nu rezolvă problema, este posibil ca tractorul dvs. să aibă nevoie de consultație profesională.

5. Verificați centurile și furtunurile

 La fel ca într-o mașină, motorul unui tractor se bazează pe o serie de furtunuri de cauciuc și de obicei cel puțin o centură. Inspectați toate componentele din cauciuc pentru a vedea semne de uzură sau deteriorare. Componentele uzate în exces trebuie să fie înlocuite.

 6. Înlocuiți filtrul de aer dacă este necesar

 În funcție de mediul în care folosiți tractorul, este posibil să fie nevoie să vă schimbați filtrul de aer mai mult sau mai puțin frecvent. Localizați filtrul de aer utilizând manualul de utilizare al tractorului, apoi inspectați-l vizual. Dacă este într-adevăr murdar, ar trebui înlocuit. Nu există nicio regulă reală în legătură cu filtrele de aer; ar trebui să fie înlocuite dacă par foarte murdare.

 7. Testați sistemul hidraulic

 Aveți nevoie de instrumente specializate pentru a verifica sistemul hidraulic al tractorului. Dacă aveți un montaj corect al cuplajului și un manometru, îl puteți conecta la oricare dintre porturile negre ale sistemului hidraulic în timpul funcționării și puteți compara această cifră cu specificațiile corecte prezentate în manual.

Cele mai multe dintre aceste nevoi de întreținere sunt cel mai bine efectuate o dată pe an, ca parte a unei parcurgeri minuțioase. Cu toate acestea, verificați uleiul în mod regulat și schimbați-l când devine negru. Verificați, de asemenea, centurile și sistemul hidraulic în mod regulat.

Share: