Conditii de returnare a produselor

Consumatorul poate solicita returnarea produselor in urmatoarele situatii:

  • Produsele nu sunt conforme cu specificatiile din site. Daca produsele comandate se dovedesc a nu fi conforme cu specificatiile din oferta noastra, consumatorul poate solicita returnarea acestora pentru rambursarea integrala a contravalorii. Costurile de retur sunt suportate in acest caz de catre vanzator. PRODUSUL SE RETURNEAZA IN AMBALAJUL ORIGINAL, NEUTILIZAT.

  • Produse ce au fost livrate gresit. Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalata imediat, iar consumatorul va refuza receptia. Consumatorul poate solicita returnarea acestuia si rambursarea integrala a contravalorii. Costurile de retur sunt suportate de vanzator. PRODUSUL SE RETURNEAZA IN AMBALAJUL ORIGINAL, NEUTILIZAT.

  • Produse in garantie. Produsele aflate in garantia de 1 an de zile, care prezinta defecte din fabricatie, vor fi returnate in vederea repararii sau inlocuirii. Costurile de retur sunt suportate in acest caz de catre vanzator.

  • Renuntarea la cumparare. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Returul se va accepta doar in AMBALAJUL ORIGINAL, NEUTILIZAT.

Pentru toate situatiile de retur de mai sus, va rugam sa trimiteti pe adresa de e-mail:contact@irion.rointentia dumneavoastra de retur, completand si atasand formularul de retur de mai jos. In termen de 24-72 ore de la transmiterea e-mailului privind intentia dvs. de retur veti fi contactat de catre un reprezentant al firmei de curierat FAN Courier pentru preluarea coletului. Va rugam sa completati toate detaliile solicitate in formularul de retur a usura procedura de returnare.

Informaţii privind exercitarea dreptului de renuntare la cumparare

Aveţi dreptul de a returna produsele cumparate fără a preciza motivele, în termen de 14 zile de la data primirii lor prin curier . Pentru a vă exercita dreptul de retur trebuie să ne informaţi in scris in cele 14 zile de la primire, cu privire la decizia dumneavoastră de returnare urmand pasii mentionati mai sus.

Coletul va fi trimis inapoi prin firma de curierat FAN Courier urmand ca taxele de transport sa fie scazute din contravaloarea sumei de returnat, acestea fiind de 30 lei.

Suma de returnat se va livra intr-un cont bacar indicat de catre cumparator mentionat in formularul de retur, in termen de 14 zile de la data primirii coletului.

Returnarea banilor fara penalitati si fara invocarea unui motiv, se poate efectua in urmatoarele conditii: starea produselor achizitionate trebuie sa fie la fel ca la achizitionarea / primirea lor, inclusiv ambalajele trebuie mentinute intact;

Aceste dispozitii se aplica conf. O.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.

In cazul returnarii produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare sunt suportate de catre client. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

NOTA:In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare, in ambalajul si cutia originala, impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificate de garantie etc.), precum si cu formularul de retur completat.

In cazul in care produsul a fost folosit, valoarea de retur se va diminua, urmand a fi stabilita si comunicata clientului dupa verificarea produsului returnat.

Intentia de retur se va anunta in scris in termen de 14 zile de la primirea produsului, pe adresa de email:contact@irion.ro